Haberler

RUSYA’NIN BELARUS SINIRINDAKİ BAZI GÜMRÜK BÖLGELERİNİ DEVREYE ALMASI

  • 08.03.2017

 Değerli Üyelerimiz,

 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda,
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Aşağıda sunulan yazısına atfen; Rusya’nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi’nin bir açıklama metni gönderdiği bilgisi verilmektedir.
 
Yazıda devamla, söz konusu metinde, üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa’dan Rusya’ya Belarus üzerinden transit geçişleri ile ilgili geçerli bir Rusya vizesi bulunsa dahi, bu bölgede resmi sınır geçiş noktası olmamasından dolayı Rusya’ya geçişlerine izin verilmeyeceği belirtilmektedir.
 
Bilgilerinize sunarız.
 
 
Dışişleri Bakanlığından alman 14.02.2017 tarihli ve 11983607 sayılı yazıda, İlgi’de kayıtlı yazı konusu Belarus'un Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri dahil toplam 80 ülke vatandaşına yönelik olarak beş günü aşmayan turistik seyahatlerde vize uygulanmaması yönünde aldığı kararın ardından Rusya'nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları: Birliği (IRU) Moskova Birimi tarafından yapılan açıklama metni hakkında bilgi verilmektedir.
 
Söz konusu açıklamada, üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa'dan Rusya’ya Belarus üzerinden transit geçişleri hakkında, geçerli bir Rusya vizesi bulunsa dahi, bu bölgede resmi sınır geçiş noktası bulunmamasından dolayı geçişlerine izin verilemeyeceği kaydedilmektedir.
RUSYA’NIN BELARUS SINIRINDAKİ BAZI GÜMRÜK BÖLGELERİNİ DEVREYE ALMASI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam