Haberler

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA

  • 25.04.2017
  • odemis

 Değerli Üyelerimiz,

TOBB tarafından gelen 18/04/2017 ve 0412/6455 Sayılı yazıya istinaden;

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulaması 16.03.2016 tarihinde başlamıştır.

Anılan uygulamanın Ekonomi Bakanlığı tarafından 28-30 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü Ticarette Teknik Engeller Komitesi Toplantısında bir kez daha gündeme getirildiği ve başvurularını yapmakla birlikte halen sisteme kayıt olamayan firmalarla ilgili listelerin Mısır tarafına iletildiği vurgulanmıştır.

Bununla birlikte, Mısırlı yetkililerin sorun yaşayan Türk firmaları hakkında Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile temasa geçtiği, yukarıda bahsi geçen listelerdeki firma sayısından daha az sayıda firmanın Bakan onayını beklediği bilgisini Türk tarafı ile paylaştığı kaydedilerek, sorun yaşayan firmaların güncel listesinin kendilerine iletilmesi durumunda sorunun çözümü yönünde girişimde bulunacakları belirtilmiştir.

Bu çerçevede, mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış üyelerimizin ekte sunulan formun doldurularak 27.04.2017 tarihine kadar kubilay.simsek@tobb.org.tr adresine gönderilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam