Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI'NDA AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA SEMİNERİ DÜZENLENECEK.

  • 02.05.2017
  • odemis

 Odamız tarafından, üyelerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programları kapsamında, ÖDEMİŞ TİCARET ODASI ve TÜREV EĞİTİM DANIŞMANLIK İşbirliği ile “AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA ” konulu eğitim verilecektir.

Türev Eğitim Danışmanlık Eğitmeni Ege ve Akdeniz Bölgesinin öncü yönetim danışmanlığı şirketi Türev Danışmanlık Kurucusu, Grup Başkanı ve Stratejik Yapılandırma Danışmanı Bülent Orta  tarafından verilecek eğitim, 10 Mayıs Çarşamba günü Saat 19.00’da  Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılacaktır.

Eğitim’in içeriği;  Aile şirketlerinin genel karakteristik özellikleri, Aile şirketinin kurumsallaşması ne demektir?, Aile şirketlerinde kurumsallaşma şirkete ne faydalar sağlar? Her şirket kurumsallaşmak zorunda mıdır? Şirketin büyüklüğü ile kurumsallaşma arasında bir ilişki var mı?, Kurumsallaşma çalışmaları için yeni yatırım yapmak gerekir mi? Patronlar kurumsallaşma sürecinde nasıl hareket etmelidirler?, Tam olarak kurumsallaşmak için ne kadar zaman gerekir?, Kurumsallaşma çalışmalarına nereden başlayabiliriz? ,Kurumsallaşma adımları nelerdir?, Aile şirketlerinin kurumsallaşmasında aile anayasası ne kadar önemli? Aile anayasası hangi ana başlıklarını içerir? Aile anayasasının hukuki bağlayıcılığı nedir? Konulu başlıklar yer alacaktır.

 

SEMİNERİN AMACI: Akrabalık ilişkilerinin ön planda olduğu bir yapı olan aile şirketlerinde ailenin ve şirketin kurumsallaşması önemli ve stratejik bir konudur. Öyle ki kurumsallaşma, uzun çalışmalar gerektiren ve sürdürülebilir olması zaman alan oldukça zor bir sistemdir. Sistematik hareket edilmediğinde zaman, şirketimize emek ve para anlamında yarardan çok zarar getirebilir. Çünkü şirketlerin kurumsal kimliğe ulaşabilmelerinin temelinde, sistem yaklaşımı yatmaktadır. Bu bağlamda şirketler, kendi yapılarına uygun, kültürel birikimlerini yansıtan, çalışanlarıyla, patronlarıyla, sektörüyle bir bütün oluşturabilecek yapıyı tesis etmeleri ve tesis edilen bu yapıyı, belli kurallar ve sistem içinde yönetebilmeleri gerekir. Buradan hareketle tasarlanan bu seminer ile kurumsallaşmayı düşünen ve bu konuda karar vermek isteyen aile şirketlerine yönelik olarak, kurumsallaşma ve onun süreçleri hakkında FARKINDALIK yaratmayı amaçlanmaktadır.

Eğitim ücretsiz olup, eğitime katılmak isteyenlerin Ödemiş Ticaret Odası’na kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

(Bilgi için Tel: 543 11 68)

 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI'NDA  AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA SEMİNERİ DÜZENLENECEK.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam