Haberler

Soğuk Zincir Taşıması Yapan Firmalar Hakkında

  • 06.06.2017
  • odemis

 

İlgi: TOBB'nin 30.05.2017 tarih ve 0441/8806 sayılı yazısı

 Değerli Üyelerimiz;

İlgide kayıtlı yazıda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık  Düzenleme Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşma'sına (ATP) 25 Nisan 2012 tarihli ve 6298 no.lu uygun bulma kanunu ile ülkemizin taraf olduğu belirtilmektedir.

 

Yazının devamında, söz konusu anlaşma kapsamında frigofirik (soğutuculu) karayolu taşıtları başta olmak üzere özel nakliye ekipmanlarının (yalıtımlı, soğutmalı ve ısıtmalı ekipmanlar) tip onay testi ile periyodik testlerinin uygun teknik ve idari kapasiteye sahip merkezlerde gerçekleştirilmesi, test raporu düzenlenmesi ve Anlaşma'nın gereklilikleri ışığında bu ekipmanlara ATP Uygunluk Belgesi verilmesi şart koşulmakta olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca, ATP Anlaşması kapsamında yapılacak test, onay ve belgelendirme işlemlerinin 15 Mayıs 2017 itibariyle yetkilendirilen TSE tarafından başlandığı belirtilmektedir. Bu kapsamda, söz konusu Bakanlık Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından ATP Anlaşması kapsamında yapılacak olan çalışmalarda kullanılmak üzere soğuk zincir taşımacılığı faaliyetinde bulunan firma sayısına ihtiyaç duyulduğu bildirilmektedir.

 

 

"Soğuk Zincir Taşımacılığı"  faaliyetinde  bulunan  Üyelerimizin en geç 08 Haziran 2017 tarihine kadar odamıza bilgi verilemsi rica olunur.

Soğuk Zincir Taşıması Yapan Firmalar Hakkında

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam