LOJİSTİK KOORDİNASYON KURULU DUYURUSU

• 06.07.2017

İlgi: TOBB’nin 28/06/2017 tarihli ve 10465 sayılı yazısı.

28 Ocak 2016 tarihinde 2016/2 sayılı Genelge ile oluşturulan Lojistik Koordinasyon toplantısında, “Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı” Politika 1.2 (Kamu Kuramlarının Lojistikte Üstlenecekleri Rollerin Tanımlanması, Lojistik Maliyetlerin Düşürülmesi ve işlem Sürelerinin Kısaltılması) başlığı altında yer alan eylemler kapsamında; taşımacılıkta operasyonel verimliliği engelleyen en önemli faktörün ağır dokümantasyon olduğu, lojistiğin tüm kademelerinde kullanılan belgelerin azaltılarak sadeleştirmenin yapılması gerektiği belirtilerek bir çalışma yapılmasına ve özel sektörün konuya ilişkin görüşlerinin alınmasına karar verildiği belirtilmektedir.

Söz konusu karara istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gerçekleştirilecek çalışmalara esas teşkil etmek üzere; ihracat ve ithalat işlemlerinde kullanılan belgelerin temin maliyetleri ile anılan belgelerden mükerrer talep edildiği düşünülenlerin ve belge temin sürecinde yaşanan sorunların en geç 7 Temmuz 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar TOBB’a iletmek üzere Odamıza elektronik posta yoluyla (odemisto@tobb.org.tr) adresine iletmelerinizi rica ederiz.

LOJİSTİK KOORDİNASYON KURULU DUYURUSU