Haberler

Avrupa Birliği (AB) ile İlişkiler

  • 02.08.2017
  • odemis

 Sayın Üyelerimiz,

 

İlgi: TOBB'nin 27.07.2017 tarih ve 11785 sayılı yazısı

 

Avrupa Birliği (AB) ile AB üyesi olmayan Akdenizli ortak ülkeler (Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temelleri 1995 yılında başlayan Avrupa-Akdeniz İşbirliği ile (Euro-Mediterranean Partnership/Barselona) atılmıştır.

Bu kapsamda, Avrupa Komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi (International Trade Center-ITC) işbirliğiyle geliştirilen çevrim içi bilgi portalı olan EuroMed Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/) kullanıma sunulduğu belirtilmektedir.

AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi, ticareti ve yatınmlan kolaylaştırmayı hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara; pazara giriş, ihracat ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kurallan, KDV ve tüketim vergileri, genel ve ürüne özel pazar düzenlemeleri, ticaret istatistikleri ve iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlanmaktadır.

 

 

Bilgilerinize duyurulur,

 

Avrupa Birliği (AB) ile İlişkiler

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam