Haberler

GS1 TÜRKİYE VAKFI

  • 09.08.2017
  • odemis

 

Değerli Üyelerimiz,

 

Küreselleşen dünyada, ticaretin tüm sınırlar aşarak uluslararası bir boyuta ulaşması, ticarete konu olan emtia ve hizmet çeşitlerinin artması, tedarik zinciri üzerindeki değerlerin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda, standartlar üzerine kurulu bir sistem tarafından tanımlanması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.


Merkez Ofis Belçika’da olmak üzere, 112 ülkede faaliyet gösteren üye organizasyonlar kanalıyla yaygınlaştırılan standartlar ile bahis konusu ihtiyaçlara çözüm üreten GS1 Organizasyonu, ticaretin küresel dilini oluşturmaktadır.

GS1 sistemi, tedarik zinciri üzerinde yer alan ürün, üretim yeri, palet, konteyner, doküman ve benzerlerini özgün numaralarla tanımlayarak tedarik zincirinde yer alan paydaşlar arasında etkin, verimli ve görünür bilgi alışverişinin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Yerel ya da küresel ticarette GS1 sistemini kullanan firmalar ticari ortakları ile iletişimde ortak standartlar kullanmanın getirdiği maliyet avantajıyla küresel düzeyde rekabet avantajı elde etmektedir.

 

1988’den itibaren TOBB bünyesinde hizmet veren GS1 Türkiye, uluslararası GS1 Organizasyonunun ülkemizdeki temsilcisi olarak; GS1 sisteminin ülkemizde uygulanması ve yaygınlaştırılması yönünde faaliyetlerde bulunmuştur. GS1 Türkiye Vakfı tarafından, GS1 sistemini tanıtmak ve oluşturduğu standartlar hakkında bilgi sunmak üzere hazırlanan broşürler ekte Üyelerimizin bilgisine sunulmuştur.

 

Broşürlere aşağıdaki dökümanlar arasından ulaşabilirsiniz.

GS 1 (3.37 MB)
GS1 TÜRKİYE VAKFI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam