Türkiye-Kuveyt İş Forumu Duyurusu

• 12.09.2017

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan 06.09.2017 tarih ve 13678 sayılı yazıda Kuveyt’in 2.8 milyon nüfusu ve kişi başına yaklaşık 29 bin dolar milli geliriyle, zengin Körfez Arap İşbirliği Konseyi Üyesi ülkeleri arasında yer aldığı, 5 Haziran 2017 tarihinde başlayan Katar krizinde tarafsız kalarak, krizin çözümü yönünde arabuluculuk yaptığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla 2016 yılında 275 milyon ABD Doları civarında olan Türkiye-Kuveyt ticaret hacminin 2016 yılında yaklaşık iki kat artarak 542 milyon ABD dolarına yükseldiği, Kuveyt’in, 2035 Kalkınma Planıyla petrole dayalı ekonomisini, özel sektörün ağırlıklı olacağı, finans ve ticaretin öne çıkacağı bir yapıya dönüştürme çabası içinde olduğu, bu açıdan Kuveyt’in ülkemiz iş dünyası için ticaret, yatırım ve müteahhitlik sektörlerinde ciddi işbirliği imkanları sunduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, TOBB ve Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Kuveyt Başbakanı Şeyh Jaber Al Mubarak Al Hamad Al Sabah’ın katılımlarıyla “Türkiye-Kuveyt İş Forumu”nun 15 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleştirileceği belirtilmekte, Forum’a, Kuveyt iş dünyasını temsilen Yatırımcılar Birliği, Bankalar Birliği, Gıda Tüccarları ve Sanayiciler Birliği, Otelciler Birliği üst düzey temsilcileri ile Kuveyt firmalarının katılımının öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Sözkonusu Forum’a katılım için http://kuveyt.tobb.org.tr adresinde yer alan katılım formunun eksiksiz olarak doldurularak 13 Eylül 2017 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir. Taslak program www.tobb.org.tr web sayfası “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları /Yurt İçi Etkinlikler” bölümünde yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:

Kaan Gaffaroğlu: 0312 218 22 20