MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

TOBB’dan alınan 13.09.2017 tarih ve 14036 sayılı yazıda;

İlgi: a) 18.04.2017 tarihli ve 6455 sayılı yazımız

b) Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan 08.09.2017 tarihli ve E. 96124 sayılı yazı

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır ihracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu ile ilgili anılan sisteme başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte henüz kayıt yaptırmamış üyelerimizin bilgileri talep edilmiştir.

2017 Eylül ayı sonunda Mısır tarafı ile Cenevre’de gayri resmi bir danışma toplantısı gerçekleştirileceği belirtilerek, halihazırda anılan sisteme başvurunun tamamlanmasına rağmen başvurusu onaylanmayan firmaların güncel durumları ile ilgili bilgi istenmektedir.

Bu durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış Odamız üyesi firmalara ilişkin güncel listenin Ekonomi Bakanlığına iletilmesini teminen, ekte sunulan formun doldurularak 25.09.2017 tarihine kadar (kubilay.simsek@tobb.org.tr) bildirilmesi rica olunur.

Bilgilerinize.

Ekteki linke tıklayarak tabloya ulaşabilirsiniz.

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU