NİJERYA'DA YATIRIM TEŞVİKLERİ ÖZETİ

• 14.11.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliğinden alınan 09.11.2017 tarihli, 17378 sayılı yazıda, Ekonomi Bakanlığından aldıkları yazıda, Nijerya Yatırım Promosyon Komisyonu (NIPC) ve Federal Gelir İdaretsi Hizmetleri (FIRS)'nin, 31 EKim 2017 tarihinde yayımladığı, "Nijerya'da Yatırım Teşvikleri Ozeti" belgesinde genel olarak yer verilen teşviklerin bulunduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, genel olarak vergi temelli teşviklere, tarım, katı mineraller, imalat, turizm/konaklama ile petrol ve doğalgaz sektörlerinde özgü teşviklere, tarife temelli teşviklere,ihracat teşviklerine özel ekonomik bölgere yönelik teşviklere yer verilmiş olup, detaylı bilgi ve ilgili kamu otoritelerinin iletişim bilgilerine TOBB web sitesinden "Hizmetler/uluslararası İş İmkanları - Ülke Duyuruları- Nijerya" bölümünde yer alan belgeden ulaşılabilirsiniz.

Tüm Üyelerimize Duyurulur.

NİJERYA'DA YATIRIM TEŞVİKLERİ ÖZETİ