Haberler

İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar HK.

  • 22.11.2017
  • odemis

 

Değerli Üyelerimiz;

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 10.11.2017 tarih ve 0511/17425 sayılı yazısı ile; 26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürüttüğü bildirilmiştir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin Komisyon toplanmadan en geç 30 gün öncesine kadar TOBB aracılığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir. İşyeri  Tehlike Sınıfları Listesinin en son 27.02.2017 tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmi  Gazetede yayımlanmış olduğu ifade edilerek, değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirmesi Prosedürüne uygun doldurularak 7 Aralık 2017 tarihine kadar TOBB’a iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilir.

 

İşyeri tehlike sınıflarına ulaşabilmek için https://goo.gl/Q4afgo linkini tıklayınız.

 

Üyelerimize duyurulur.

 

 

 

 

İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar HK.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam