Haberler

KATAR ZİYARET PROGRAMI

  • 28.12.2017
  • odemis
Sayın Üyemiz,
TOBB’dan alınan 14.12.2017 tarih ve 19429 sayılı yazıda, Katar Hükümeti tarafından uygulanan ekonomik politikaların temel olarak, ülkenin zengin yeraltı kaynaklarının da yardımıyla hızlı bir kalkınma sürecini yakalamayı, dışa açık ve dünya ile bütünleşmiş bir ekonomi yaratmayı, güçlü ve aktif bir özel sektör oluşturarak ekonomide kamu kesiminin baskın rolünü azaltmayı amaçladığı bildirilmektedir.
Yazıda devamla Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacminin 2016 sonunda petrol ve türevleri hariç, 710 milyon dolar olarak gerçekleştiği, müteahhitlik firmalarımızın bugüne kadar Katar’da üstlendikleri projelerin değerinin 11,6 milyar dolar düzeyinde olduğu, 2022 Dünya kupası ve 2030 Katar Ulusal Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilmesi gündemde olan alt ve üstyapı projelerinin firmalarımız için yeni fırsatlar barındırdığı ifade edilmektedir. Ülkemizde önemli yatırımları olan Katar sermayesinin Türkiye’ye ilgisinin arttığı belirtilmektedir.
Bu kapsamda TOBB tarafından 15-17 Ocak 2018 tarihleri arasında Katar’a bir ziyaret programı gerçekleştirileceği, programda Türk-Katar İş Forumu, altyapı, elektrikli cihazlar, sanayi plastik ürünleri, gıda ve tarım, lojistik, inşaat, bilgi teknolojileri, makine-teçhizat, cam ve züccaciye, tarım makineleri, bebek-yetişkin bezi, enerji hizmetleri, ilaç ve tıbbi cihazlar başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında iş görüşmeleri ile Katar’da tesis ziyaretlerinin düzenlenmesinin planlanlandığı bildirilmekte, katılım için http://katar.tobb.org.tr adresinde bulunan başvuru formunun en geç 10 Ocak 2018 tarihine kadar doldurulması talep edilmektedir.
Bilgilerinize Sunarız.
KATAR ZİYARET PROGRAMI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam