Haberler

ABD GENELLEŞTİRİLMİŞ TERCİHLER SİSTEMİ DUYURUSU

  • 31.01.2018
  • odemis
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’dan aldığımız 16.01.2018 tarih ve 0412/999 sayılı yazıya istinaden; ABD Kongresi yetkisinde olan ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemine(GTS) ilişkin yasanın 31 Aralık 2017 tarihinde sone ermesi nedeniyle konu hakkında yeniden yasal düzenleme yapılması gerektiği belirtilmiştir. Yazıda devamda, GTS yetkisinin bahsi geçen Kongre tarafından geriye dönük olarak çıkartıldığı ve GTS kapsamında tanınan tavizlerin geçmişe teşmil ettiği açıklanmış olup, GTS’in uygulanmadığı dönemde ödenmek zorunda kalınan gümrük vergilerinin iade edilebildiği kaydedilmiştir.
Bu imkandan faydalanabilmek amacıyla, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra GTS Rejimi yürürlükteymiş gibi hareket edilip GTS kapsamında yer alan ürünlerin sevkiyatlarında ilgili ithalatçılar tarafından ABD gümrüklerine sunulan ürünün teslim evrakında (CBP Form 7501) ‘’A’’ işaretinin eklenmeye devam edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.
ABD GENELLEŞTİRİLMİŞ TERCİHLER SİSTEMİ DUYURUSU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam