Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI KOOPERATİF SEKTÖR SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI.

  • 19.02.2018
  • odemis
16/02/2018 Perşembe günü Ödemiş Ticaret Odası Toplantı Salonunda Köy-Koop işbirliği ile Kayıtlı Tarımsal Kalkınma ve Sulama Kooperatiflerinin “Kurumlar vergisinden muaf Olan kooperatiflerde ortak dışı işlemlerin vergilendirilmesi” ile ilgili yapılan değişikliğin sakıncaları görüşüldü.
Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş ve İzmir Köy-Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, ve Kooperatiflerin katıldığı toplantıda alınan kararlar olarak;
“Kooperatiflerin kuruluş amacının küçük üreticiyi kooperatif çatısı altında toplayıp, üyelerin maliyetlerini azaltarak satışlarını daha güçlü ve yüksek fiyattan satış yaparak küçük işletmelerin devamlılığını sağlamaktır. Dolayısıyla kooperatifler kuruluş aşamasında zaten ticaret yapmak için kurulmaktadır. İktisadi işletme getirme zorunluluğu kooperatiflerin üzerine yük getireceği, ayrıca aynı adreste aynı çalışanlar üzerinde iki farklı işletme kurma zorunluluğu getirmesi son derece çelişkilidir. Bu tebliğin uygulanması hem hukuksal hem de muhasebesel olarak mümkün değildir. Aynı zamanda tarımsal kalkınma kooperatiflerinin desteklenmesi göz önünde bulundurulduğunda bu tebliğ ile kooperatiflerin yok olması kaçınılmazdır. Bu nedenle tebliğin ve iktisadi işletme kurulmasının iptalini talep ediyoruz. Kooperatiflerin tüm ticaretini kooperatif üzerinden yapması doğru olacaktır” olarak karar alındı.
Oda Başkanı Rıfat Eriş; “Kooperatiflerin yaşadıkları bu sıkıntılarla ilgili gerekli çalışmaların yapılarak gerekli makamlara aktarılacağını bildirdi.


ÖDEMİŞ TİCARET ODASI KOOPERATİF SEKTÖR SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI.
ÖDEMİŞ TİCARET ODASI KOOPERATİF SEKTÖR SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam