İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı

• 21.03.2018

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden Odamıza iletilen yazıda;

• Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin katma değerli ihracatın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklandıkları,
  • Bu doğrultuda TİM ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen İnoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Programının, ülkemizin ihracat gücünü yaratıcılıkla, yenilikçilikle ve yüksek katma değerle arttırmak amacıyla, özgün ve bilimsel bir metodolojiyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini,
  • Hali hazırda devam eden program ile ülkemizde “inovasyon yönetimi” konusunda yetkinliği ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki motivasyonu yüksek üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile “kurumsal inovasyon sistemlerini” oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmaların eşleştirildiği ve kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile son derece değerli kazanımlar elde edildiği

hususları ifade edilmiştir.

İnoSuit Programı’na bugüne kadar 36 farklı ilden 232 firmanın başvurduğu, İnoSuit programının mentor havuzunda ise inovasyon yönetimi konusunda uzman 97 üniversiteden 601 akademisyen mentor bulunduğu, diğer taraftan programın 2. döneminden itibaren sene içerisinde programa katılım için farklı dönemlerde gelen talepleri ve başvuruları cevaplamakta gecikmemek amacıyla, program başvurularının sene içerisinde 4 ayrı dönemde (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayı) alınmasına karar verildiği ifade edilmektedir.

Katılım koşulları ve programın yürütülmesi ile ilgili diğer tüm detayları http://www.tim.org.tr/tr/inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi-inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi.html  linkinde bulabileceğiniz İnoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı’nın 2018 yılı Temmuz ayında başlayacak olan beşinci dönemini bilgilerinize sunarız.

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı