Haberler

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ YERLİ TEDARİK H.K.

  • 30.03.2018
  • odemis

Sayın Üyemiz,

 

İlgi: TOBB 20.03.2018 Tarih ve 4731 sayılı yazısı

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Birliğimize gönderilen ekteki yazıda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Akkuyu Sahası’nda bir Nükleer Güç Santrali (NGS)’nin tesisine ve işletimine dair anlaşmanın 12.05.2010tarihinde imzalandığı ve ülkemizin ilk nükleer santralinin kurulması çalışmalarına başlandığı ifade edilmektedir.

 

Ayrıca Akkuyu NGS Projesi ihale çalışmalarının özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş olan santralin sahibi ve gelecekteki işletmecisi Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yürütüldüğü, ihale prosedürlerine İngilizce ve Rusça olarakhttp://www.akkunpp.com/akkuyu-ngs-as-ankara adresinden erişilebildiği, ihaleye girecek şirketlerde aranan şartların söz konusu adresteki, ‘’Sektörel Satınalma Prosedürü’’nün 10 numaralı ekinin (Seçme ve Değerlendirme Kriterleri) 1. Bölümü, 1.1 ve 1.4 maddelerinde bildirildiği, ihale takvimine ilişkin detaylı bilgiye http://www.akkunpp.com/tedarikcilereweb adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir. (Yazı ekinde gönderilen ve Tedarikçi Seçme ve Değerlendirme Kriterlerini içeren CD’ye dewww.tobb.org.tr/EnerjiBakanligi.docx adresinden ulaşılabilir.

 

Bilgilerinize sunarız,

 

Saygılarımızla,

 

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ YERLİ TEDARİK H.K.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam