KÜÇÜK MENDERES SÜT HAYVANCILIĞI ÜRÜN VE EKİPMANLARI FUARI İÇİN TOPLANTI DÜZENLENDİ.

• 13.04.2018

Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde,  Gençiz Fuarcılık Organizasyon Şirketi’nin düzenleyeceği ve Ödemiş Ticaret Odası olarak desteklediğimiz “Küçük Menderes Süt Hayvancılığı Ürün ve Ekipmanları Fuarı” adını taşıyan fuar 14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Ödemiş’te Kültür Park Fuar alanında gerçekleştirilecek.

13/04/2018 tarihinde düzenlenen toplantıyla Fuarın amacı ve süreci açıklandı. Toplantıya Ödemiş Kaymakamımız Sayın Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcıları ve vekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Meclis Başkanı İbrahim Surav, Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve Ödemiş’te bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Oda-Borsa Başkanları ve yetkilileri katılarak destek verdi.

“Yapılacak olan fuar Sektör temsilcilerini süt endüstrisinin merkezi haline gelen Ödemiş’te buluşturarak kent ekonomisine katkı sağlayacaktır. Süt üretim, ticaret ve sanayinin bölge ekonomisindeki ağırlığına istinaden, gelişme potansiyelini ortaya çıkarmak ve hayata geçirilmesini sağlamak, diğer yandan büyük çoğunluğu küçük çiftçi olan bölge üreticisinin sorun ve beklentileriyle birlikte çözüm arayışlarına dikkat çekerek sürdürülebilir, kazançlı ve marka değeri olan faaliyetlerin yürütülmesine imkan verecek bu çalışmayı ortaya koymaktır. Amaç bu proje ile Türkiye’nin tek bölgesel süt hayvancılığı ihtisas fuarı olmasıdır.

Küçük menderes havzasının ürün çeşitliliği bakımından dünya çapında bir potansiyele sahip olması ve bu havzanın Türkiye’nin sütçülük merkezi haline gelmesi bu bölgenin cazibe merkezi olmasını sağlamıştır.

Fuarda süt üretim ekipman ve teknolojileri konusunda, Ülkemizde ve bölgemizde faaliyet gösteren süt endüstrisinin önde gelen firmaların katılımıyla, üretilen yeni ürünler ve teknolojilerle ilgili en son ve kapsamlı bilgiler katılımcı ve ziyaretçilere sunulacaktır.