Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDA “SGK PRİM TEŞVİKLERİNDE YENİLİKLER” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

  • 18.04.2018
  • odemis

 Geriye Dönük Prim teşviklerini almak amacı ile üyeleri için Danışmanlık şirketi ile anlaşan Ödemiş Ticaret Odası, gerçekleştirdiği ‘SGK Prim Teşviklerinde Yenilikler’ konulu bilgilendirme toplantısında üyelere geriye dönük primlerin alınması hakkında bilgiler verildi.

Yeni İstihdam teşviklerinin 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında 3 yıl süreyle uygulanacağı bildirildi.

Kanun ile ayrıca Nisan 2018 tarihinden önceki dönemde tüm şartlan taşıdığı halde 5510 sayılı, 4447 sayılı 6111 sayılı Kanun veya diğer kanunlarla sağlanan istihdam prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış üyelerimizin en geç 31 Mayıs 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı olarak başvurmaları halinde bu Kanunlar ile getirilmiş teşviklerden yararlanma imkanı bulunduğu belirtilmektedir.

Ödemiş Ticaret Odası tarafından 18/04/2018 tarihinde “SGK Prim Teşviklerinde Yenilikler” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Oda Başkanımız Rıfat Eriş, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Nuri Yaşayan, Meclis Üyemiz Mustafa Çoban, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler, İşverenler katıldı.

Ödemiş Ticaret Odası olarak söz konusu Kanun tasarısı ile ilgili EGE SİSTEM Bilgi İşlem Sistemleri Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri ile Danışmanlık ile işbirliği oluşturularak, Protokol imzalandı.

Ege Sistem Yetkilisi Mustafa Özipek ve Oda Başkanımız Rıfat Eriş,  SGK Teşvikleri Kullanımı, nelerden faydalanılabilir, geriye dönük nasıl işlemler yapılabilir, SGK Teşviklerinin önemi ve daha birçok konuda bilgilendirme yaptı.

Yapılan açıklamaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Bazı muhasebeciler ile işverenler, kendi işlerinden örnekler vererek teşvik ile ilgili kafalarında oluşan soruların yanıtlarını öğrendiler.

Eriş; “Siz değerli üyelerimizin geçmişe dönük 7 yıl boyunca yararlanamadığınız tüm prim teşviki, destek ve indirim tutarlarını geliştirilen yazılım aracılığıyla hızlı, güvenilir ve eksiksiz hesaplayarak, doğru bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumuna belgelendirmek üzere bu teşvikten yararlanmanız için her türlü desteği sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDA  “SGK PRİM TEŞVİKLERİNDE YENİLİKLER”  KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDA  “SGK PRİM TEŞVİKLERİNDE YENİLİKLER”  KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDA  “SGK PRİM TEŞVİKLERİNDE YENİLİKLER”  KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam