Haberler

KOSGEB 2018 YILI MAKİNE TEÇHİZAT KREDİ FAİZ DESTEĞİ

  • 04.06.2018
  • odemis

 

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı” hazırlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan desteğin, makinelerini yenilemek isteyen imalatçılar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Eriş, sıfır faizli ve ilk 6 ayı ödemesiz olan desteklerden yararlanmaları için Oda üyelerine çağrıda bulundu. 

 

2016 yılında aynı destek programı işletmelerimizin hizmetine sunulmuştu. 2016 yılındaki Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programı'ndan bin 88 işletme faydalanmıştı. Program kapsamında 472 milyon lira kredi kullandırılmış ve 95 milyon lira faiz desteği KOSGEB tarafından karşılanmıştı. Açıklanan yeni destek programıyla işletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluşturulacak,. 100 milyon lira tutarında faiz desteği sağlanacaktır. İşletme başına sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limiti 300 bin lira olarak belirlenmiş olup. Kredi vadesinin ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere toplam 36 ay olarak belirlenmiştir.

 

Programdan yararlanmak isteyen işletmelerin temsilcilerinin KOSGEB resmi web sayfasında (kosgeb.gov.tr) bulunan KOBİ/Girişimci Giriş menüsünden girerek e-hizmetler sayfasında “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Başvurusu” şeklinde arama yapmaları gerekiyor. İşletme sahipleri, kredi faiz desteği kapsamında satın alacakları makine-teçhizat alımına ilişkin başvuru formunu, belirlenen tarihler arasında doldurarak KOSGEB Müdürlüğü’ne başvuracak.

 

İşletme başına 300 bin TL olan faiz/kâr payı bedelinin tamamı, KOSGEB tarafından karşılanacak. Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programı için Haziran ayı içinde başvuru alınacak. Başvuru sahiplerinden KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları, imalat sanayinde faaliyet göstermeleri, “yerli ve yeni” makine ve teçhizatları tercih etmeleri şartı aranıyor.

 

Üyelerimize duyurulur.

KOSGEB 2018 YILI MAKİNE TEÇHİZAT KREDİ FAİZ DESTEĞİ

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam