Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDA ‘‘KÜÇÜK MENDERES SÜT HAYVANCILIĞI ÜRÜN VE EKİPMANLARI FUARI’’ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

  • 07.08.2018
  • ezgi

 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDA ‘‘KÜÇÜK MENDERES SÜT HAYVANCILIĞI ÜRÜN VE EKİPMANLARI FUARI’’ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘’Küçük Menderes Süt Hayvancılığı Ürün ve Ekipmanları Fuarı’’ danışma kurulu toplantısı Ödemiş Ticaret Odası toplantı salonun da yapıldı. Toplantıda fuarı etkin ve herkese ulaşabilir kılmak için nelerin yapılması gerektiği değerlendirildi.

Toplantıya; Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş , Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Sakınlı ,Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Deveci, İzmir İli Damızlık Koyun ,Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcisi Ünal Sönmez, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Sürav, Köy Koop. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Türkön , TAGYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural, Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Öz , Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atik, , Gençiz Fuarcılık Proje Sorumlusu Dilek Erbey, Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreter Yrd. Onur Akar katıldı.

Toplantıyı söz alarak başlatan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş ‘’Avrupa ve Amerika’da ki süt üretim miktarlarına baktığımızda hayvan başına düşen süt üretimi miktarında geri kaldığımızı görebiliyoruz . Kendi tecrübelerimden de biliyorum ki hayvan refahı ve üretim ekipmanlarındaki geri kalmışlık yaklaşık olarak verimi %20  etkiliyor. Amacımız bu fuar aracılığıyla son teknoloji üretim ekipmanları ile üreticiyi bir araya getirmektir. Hayvan refahını sağlayarak mekanik teçhizatımızı ilerletmeli ve verimliliğimizi bu sayede arttırmalıyız. Fuar sayesinde yeni ürünlerle tanışan üreticilerimizin üzerindeki etki bu ürünler benim gelişmemi ve ilerlememi sağlayacak algısı olmalıdır. Yaptıkları yatırımlar ile de mevcut durumlarının bilincine vararak gelişimlerinin hızlandıracağını düşünüyorum. Bu konuda gerçekleştirecek olduğumuz fuarın üreticilere yol göstererek üretimlerini daha verimli hale getirecek ekipmanlarla buluşturacağına inanıyorum’’ diyerek fuarın Ödemiş ve üreticiler için önemine dikkat çekti.

Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş ‘’ Bölgemiz de yıldız gibi parlayan iki sektörümüz var. Birisi süt üreticiliği bir diğeri süs bitkileri sektörüdür. Biz Ödemiş deyince sütün , hayvancılığın, peynirciliğin herkesin aklına gelen nesnelerden olmasını isteriz. Bu konu da da üzerimize düşen görevleri gerçekleştirerek üreticimizi desteklemeliyiz. İşletmelerimizin yaşadığı sıkıntıları çözmeye çalışarak yıldız sektörlerimizi parlatmaya devam etmeliyiz’’ dedi.

TAGYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural sözü alarak ‘’Türkiye de üretilen sütün çok büyük bir kısmının Küçük Menderes de yani Ödemiş de üretildiğini vurgulayarak , Ödemiş’in böyle bir fuar aracılığıyla sesini herkese  duyurması gerektiğini düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Deveci sözlerine başlarken  ‘’Biz hepimiz Ödemiş’imizden sorumluyuz ,hayvancılığın sağlıklı yapılmasından, üretim değerinin artmasından da hepimiz sorumluyuz. Bu yüzden bu fuara hepimizin sahip çıkması ve destek vermesi, birlik beraberlik içinde olması lazım’’ dedi.

Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer ‘’Ödemiş’te fuar fikrinin temeli sütün verimini arttırıp Ödemiş deki geliri arttırabilmektir. Bunuda gelişen teknolojiye hakim olarak gerçekleştirebiliriz. Üreticilerimiz fuara geldiklerinde, farkındalıkları artarak kendi üretim tesislerini düşünüp kendilerine neler katabileceklerini bulmalıdırlar. Bunun içinde fuarımızı geniş kapsamlı düzenlemekteyiz. Ulusal Fuar takviminde yer alan fuarımız sayesinde üreticiyle satıcıların yakın temas kurmalarını sağlayarak hızlı iletişimi amaçlamaktayız’’ şeklinde konuştu.

Köy Koop Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Türkön, ‘’Fuar sayesinde üreticimizi bilinçlendirerek, ihtiyacımız olan bilinçli üreticiyi oluşturmalıyız.’ diyerek sözlerini tamamladı.

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDA ‘‘KÜÇÜK MENDERES SÜT HAYVANCILIĞI ÜRÜN VE EKİPMANLARI FUARI’’ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam