Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR.

  • 16.08.2018
  • ezgi

 ÖDEMİŞ TİCARET ODASI
UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR.
Ödemiş Ticaret Odası, Peynircilik ,Mandıra , Helva ve Lokum İmalatçı Firmaları ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Oğuzhan Acar’ın katılımıyla Oda toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Oda Başkanımız Rıfat Eriş’in de katılımıyla yapılan toplantıda UR-GE projesinin önemi hakkında üyelere bilgilendirmeler yapılarak, İhracatın geliştirilmesine yönelik “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” UR-GE Projesi kapsamında firmalarımızın sektörel olarak yurt dışına açılmalarını sağlamak amacıyla proje süreci anlatıldı. 
Ödemiş Ticaret Odası daha önce Fidancılık-Süs Bitkileri sektöründe dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan proje başvurusunda bulunmuştu. Şimdi ise Peynircilik ,Mandıra , Helva ve Lokum İmalatçı Firmalarının ihracatını arttırmaya yönelik proje oluşturmayı hedeflemekte.
Oda Başkanımız Rıfat Eriş; “Oda Üyelerimize Ur-Ge projeleri çalışmalarının bilgilendirme desteğini, başvuru sürecini ve Projenin kapsamının bilgilerini aktardık. Günümüz ekonomisinde dolar ve euronun durumu yakından takip ediyoruz. Bu dalgalanmalardan etkilenmemizin en önemli nedeni ihracat odaklı bir ülke olamayışımızdır. Avrupa ülkelerine baktığımızda sadece ürettikleri ürünleri değil bazı durumlarda hiç üretmedikleri ürünleri dahi ihraç edebiliyorlar. Üretimden ziyade pazarlama bu noktada çok önemli. Bizim eksikliğimiz bu noktada ortaya çıkıyor, üretimini yaptığımız ürünleri pazarlayabilmek. Bu proje, kendimizi geliştirip mallarımızı nasıl ve hangi pazarlarda etkili pazarlayabileceğimiz konusunda yol göstermektedir. Oda üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası rekabeti geliştirmek ve dış pazara açmak için destek olmaya çalışıyoruz. Projenin en önemli aşaması Sektörün İhtiyaç Analizi saha araştırma çalışması başlamış olup katılımcı firmalarla ilk toplantımız gerçekleşmiştir. İhtiyaç analizi kapsamında firmalar yerinde ziyaret edilecek, sektöre yönelik iyi gelişmeler, sektörde yaşanan sorunlar masaya yatırılarak çözme yönünde adımlar atılacaktır. Ayrıca katılımcı firmalarla gidilecek hedef pazarlar, yurtdışı fuarlar belirlenerek projenin yol haritası ortaya konulacaktır. Bu proje Devlet desteği ile yurt dışına mal satmanızı sağlamayı amaçlamaktadır.” Dedi.

 ÖDEMİŞ TİCARET ODASI UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam