Haberler

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ile Görüşme

  • 13.09.2018
  • ezgi

 

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ile Görüşme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın ve Cidde Başkonsolosluğu'nun yazılarına atfen, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası (JCCI) Başkan Yardımcısı Zaid Bassam ile bir görüşme gerçekleştirildiği ifade edilmekte, görüşmede değinilen hususlar aşağıda yer almaktadır:

1. Görüşmede JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam’ın, önümüzdeki dönemde JCCI bünyesinde Türkiye’den daha fazla heyeti bir ya da iki aylık aralıklar halinde ağırlamak istediklerini ifade ettiği bildirilmektedir. Söz konusu heyetin Türkiye’nin herhangi bir ilinden olabileceği gibi herhangi bir bölgeyi temsil edecek şekilde de olabileceği ifade edilmiştir. Heyet ziyaretleri kapsamında ilgili il veya bölgenin iş insanlarının JCCI bünyesindeki iş insanları ile toplantı gerçekleştirebileceği, ilgili il veya bölgenin yöresel ürün veya lezzetlerinin tanıtımına ilişkin sunumlar yapabileceği, ilgili il veya bölgede mevcut olan yatırım imkânlarının Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine aktarabileceği ifade edilmiştir. İlgili heyetlerin vize işlemleri konusunda JCCI olarak gerekli işlemleri kendilerinin yerine getirebileceğini ifade etmiştir.
2. Söz konusu heyetlerin organizasyonlarında, Ticaret Ataşeliğimiz kanalıyla JCCI ile gerekli irtibatların sağlanabileceği ifade edilmektedir.
3. Son olarak, JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam, beyaz eşya alanı dahil olmak üzere ülkemizde üretim yapan büyük kuruluş ve markaların temsilcilikleri için JCCI’dan ücretsiz ofis tahsis edilebileceğini iletmiştir.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ile Görüşme

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam