Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI UR-GE PROJESİ’NE BAKANLIKTAN ONAY !

  • 09.11.2018
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonunda 8 Kasım Perşembe saat:11:00 de “Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi” toplantısı düzenlendi.

   
 
Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş Odanın misyonunun tarif ettiği üzere ‘Yasal yükümlülüklerimizin yanında bölge ekonomisinin kalkınması için rehberlik yapmak, ekonomik alanda inceleme ve araştırmalar yaparak, üyelerimizin gelişimlerine yönelik hizmetler üretmek‘ amacına uygun bir projenin Ticaret Bakanlığınca kabul görmesinin Ödemiş için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.

      ÖTO Başkanı Rıfat Eriş yaptığı açıklamalarda ; ‘’Ödemiş Ticaret Odası olarak hazırlamış olduğumuz URGE projesinin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Öncelikle projenin amacı, üye şirketlerimizin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesidir. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetler arasında, katılımcı şirketlerimizin ihtiyaç analizleri, tanıtım, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım heyeti organizasyonu, bireysel danışmanlık vb. çalışmalar yer alacaktır. Üye firmamızın katılımıyla, yaklaşık olarak 3 yıl sürmesi öngörülen söz konusu URGE Projesi ile İlk olarak yapılacak ihtiyaç analizi kapsamında gerçekleştirilecek çalışma ile tüm küme firmalarımız yerlerinde ziyaret edilecek ve detaylı analizleri tamamlanacak, hedef ülkeler belirlenecek ve stratejik yol haritası oluşturulacaktır. Ödemiş Ticaret Odası olarak 2,9 milyon Euroluk Bakanlık kaynağını süs bitkileri ve fidancılık sektöründe kullanmaya hak kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığınca ve kalan %25’lik kısım ise projeye katılan firmalar tarafından karşılanacaktır. Bakanlık onayını alan projemizin ikinci aşaması olan ihtiyaç analizi çalışmaları sırasında projemize katılmak isteyen firmalarımızın bu son fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Projeye başvurmak isteyen firmalarımız yalnızca Ödemiş Ticaret Odası’na gelerek başvuru formunu doldurmaları yeterlidir. İlgili firmalara son çağrımızdır.’’ Dedi.

 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI UR-GE PROJESİ’NE BAKANLIKTAN ONAY !

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam