Haberler

Markalaşmak ve Markayı Yönetmenin Önemi

  • 27.11.2018
  • ezgi

 

Markalaşmak ve Markayı Yönetmenin Önemi

     İzmir’in en doğusundaki 3 İlçe Ödemiş, Kiraz ve Beydağ farklı alanlarda tarımsal üretime Türkiye’nin en önemli ilçeleri ve Ödemiş Ticaret Odasının çalışma alanı. Potansiyel olarak düşündüğümüzde 3 ilçe de aslında yapılacak çok şey var, birçok konuda yatırım yapılabilir. Özellikle hayvancılık ve tarım hâkim ancak dikkat edilmesi gereken en nemli konu üretilen ürünler genellikle markasız ve ham mamul olarak satılıyor. Bu noktada yapılacak iş belli, markalaşmak, birleşmek, paketlemek ya da yeni mamul üretmek. Peki bu nasıl sağlanacak ? Sağlamak zorundayız. Bunu sağlayamazsak satış ve pazarlamayı kendi markamızla yapamazsak ve hatta bölgesel satış yapmaya odaklanmayı bırakıp, ihracata odaklanmazsak açıkça söylemek gerekirse yok olmaya mahkûm  oluruz.

     Markalaştıktan sonra en önemli unsur markanın iyi yönetilmesidir. İyi yönetilmeyen, kurumsallaşamayan, iyi reklam yapamayan, reklam kanallarını doğru kullanamayan ve e-ticarete uyum sağlayamayan şirketler ayakta kalamayacaklardır. Son olarak şunu da eklemek istiyorum ki Ödemiş Ticaret Odası olarak üyelerimize her konuda olduğu gibi bu konularda da doğru kişilerle buluşturma konusunda bilgi birikimimiz ve alt yapımız vardır. Üyelerimiz bize istedikleri zaman danışıp yardım alabilirler.

 

Ödemiş Ticaret Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

RIFAT ERİŞ

 

 

Markalaşmak ve Markayı Yönetmenin Önemi

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam