ÖTO’dan Desteklemeler Konusunda Danışmanlık Hizmeti

• 30.11.2018

Değişen koşullarda ayakta kalabilmek için şirketler her zaman yeni hedefler belirlemelidir. Bu hedeflere ulaşmak içinde stratejiler ve hatta projeler üretmelidirler. İşte bu projeleri gerçekleştirmek için ellerindeki en önemli enstrüman onlara sunulan desteklemelerden faydalanmak olacaktır. Yeni bir yatırım düşüncesi varsa şirketlerin öncelikle o konuyu kapsayan desteklemeleri araştırabilirler. Tabii şöyle sıkıntılı bir durum var şirketler için aynı anda 200’ü aşkın farklı destekleme kalemleri açık olabiliyor. Bir şirketin bunların hepsine hakim olabilmesi, araştırabiliyor olması çok da kolay bir iş değil. Büyük kurumsal yapıdaki şirketlerde,  STK’larda, kooperatiflerde, Belediyelerde belki de sadece proje yapan birimler olmalı, nasıl ki bir insan kaynakları, pazarlama, üretim departmanları varsa, aynı şekilde desteklemeleri takip eden bir proje departmanı da günümüzde şart oldu. Büyük şirketlerin böyle yeni departmanları açması basit fakat küçük şirketlerde sadece projeleri takip eden departmanın olması oldukça güç. Ancak Ödemiş Ticaret Odası olarak biz bu yapıyı sağlayabilecek güçteyiz. Her zaman üyelerimize diyoruz ki bir konuda yatırımımız varsa bizi haberdar edin bu konularla ilgili destek modelleri ya da desteklemeyi hak edebilmek için neler gerektiğini sizin için araştıralım ve size uzmanlarımız yönlendirelim. Yine aynı zamanda çok farklı işler yapan şirketler iseniz belki de faydalanabileceğiniz destekler var ama siz bunun farkında değilsiniz. Böyle durumlar içinde yine talep ettiğinizde size uzmanlarımızı gönderip, alabileceğiniz destekler konusunda bilgiler sunabiliriz.

Ödemiş Ticaret Odası

Rıfat ERİŞ