Haberler

Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

  • 18.04.2019
  • ezgi

 

 

 

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız yazıda, Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) I. Dönem Toplantısının 25 Ekim 2018 tarihinde Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan ve Almanya Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Sn. Peter Altmaier’in eşbaşkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirildiği belirtilmiştir.

Söz konusu toplantı sırasında, JETCO kapsamında iki ülke arasında potansiyel arz eden belli sektörlerde çalışma gruplarının kurulması hususunda mutabakata varıldığı üzerinde durulmuştur.

Mutabakat Zaptında, Türkiye ile Almanya arasında “Ticaret Çalışma Grubu”nun kurulması ve Çalışma Grubunun Türk tarafı eşbaşkanlığının TOBB, Alman tarafı eşbaşkanlığının ise Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) tarafından yürütülmesinin kararlaştırıldığı belirtilmiştir.

Kurulan Ticaret Çalışma Grubunun görevinin;

  • Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret fırsatları,
  • Ticareti engelleyen kural ve uygulamalar,
  • Geleceğe dönük işbirliğini geliştirerek güçlendirecek projelerin önerilmesi,

olduğu belirlenmiştir.

Türk-Alman Ticaret Çalışma Grubu’nun bahse konu çalışmalarında üyelerimizin görüşlerinin alınmasıyla ilgili TOBB tarafından bir araştırma yürütüldüğü üzerinde durulmuştur.

Konu ile ilgili hazırlanan anketin, https://forms.gle/EzvFPF83dJGaqFxc7 linkinde yer aldığı belirtilmiştir.

Anket son katılım tarihinin 30 NİSAN 2019 SALI günü mesai bitimi olduğu belirtilmiştir.

 

Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam