2018 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu

• 09.09.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, piyasada adil rekabet ortamının sağlanması ile insan sağlığı ve güvenliği, bitki  ve hayvan sağlığı, tüketicinin ve çevrenin korunması gibi kamu yararlarını gözetmek amacıyla yürütülen piyasa gözetimi ve denetimi (PGD) faaliyetlerinin etkinliğini arttırmaya yönelik çalışmalara, Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda PGD’den sorumlu kuruluşlarca devam edildiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, piyasa gözetimi ve denetiminden sorumlu kuruluşların sağladığı veriler çerçevesinde Bakanlığımızca hazırlanan “2018 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu”na elektronik ortamda Bakanlığımız internet sayfasından (https://www.ticaret.gov.tr/urun-guvenligi/piyasa-gozetimi-ve-denetimi/izleme-ve-raporlama/ yillik-veriler) erişilebilmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,