Haberler

ÖTO’DA İVME KREDİSİ KONUŞULDU

  • 16.09.2019
  • ezgi

 

 Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş İvme Kredisinin detaylarını konuşmak için T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ulus Meydanı Şubesi Müdürü İnanç Zafer Yılmaz, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ödemiş Şubesi Müdürü Yener Kızılçam, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kiraz Şubesi Müdiresi Seçil Şener, Halkbank Ödemiş Şube Müdürü Halil Özbellek, Vakıfbank Ödemiş Şube Müdürü Dündar Cenker Kıyıcı ile bir araya geldi.

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde oluşturulan paket ile ihracata katkı sağlayan sektörlerin desteleneceği iletildi.

Sanayileşmenin itici gücü olan ham madde-ara malı imalat sanayii ve makine imalat sanayinin tüm güncel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak İVME (İleri, Verimli, Milli Endüstri) Finansman Paketi oluşturulmuştur.

Bu kredi paketinden; Kapasitelerini artırmak için Yerli Malı makine satın alan imalatçı firmalar,Makine imalatı yapan ve mevcut üretimde kapasite artırımı/yenileme yatırımları gerçekleştirecek veya yeni yatırımlar ile makine imalatına başlayacak firmalar ve İthalat bağımlılığı yüksek kimyasal ve Medikal (Eczacılık) Ürünler, Plastik ve Kauçuk Ürünler,  Suni ve Sentetik İplikler,  Kağıt, Karton ve Mukavva  sektörlerine yönelik ham madde veya ara malı imal eden sektörlerde yatırım yapacak veya mevcut kapasitesini artıracak firmalar yararlanabilecektir.

Yatırım kredilerinde; 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. İşletme kredilerinde; 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 5 yıl vade uygulanabilecektir.

Kredi kullandırım tarihinden itibaren azami 6 ay öncesine kadar geçen sürede alınmış faturalar da yatırım veya işletme sermayesi finansmanı kapsamında kredi konusu olabilecektir.

Makine imalatı yapan/yapacak veya ithalat bağımlılığı yüksek sektörlerde hammadde-ara malı imalatı yapan/yapacak firmaların Makine alımı/yenileme/kapasite artışına yönelik tüm harcamalar finansmana konu edilebilecektir. Paket kapsamında nakdi kredilere değişken faiz oranları uygulanacaktır.Değişken Faiz Oranları Devlet İç Borçlanma Senedine (DİBS) Endeksli ve TÜFE Endeksli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.Krediler kullandırım tarihinde geçerli olan DİBS ve TÜFE oranlarından kullandırılacak oranlar yıllık olarak güncelllenecektir.

 

Detaylı bilgi için fırma yetkilileri Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank Şubelerini ziyaret edebilirler.

ÖTO’DA İVME KREDİSİ KONUŞULDU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam