Haberler

Odamıza Kayıtlı Sanayi Sicil Belgesi Almış Olan Firmaların İdari Para Cezasıyla Karşılaşmaması İçin Bilgilendirme

  • 22.06.2020
  • ezgi

 

Sayın Üyemiz,

İzmir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen yazıda; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5’inci maddesindeki “Mücbir sebepleri bildirmek ve bu sebep iktisat ve ticaret vekaletince kabul edilmek şartı ile dört ay içinde senelik işletme cetvellerini vermeyeceklere mezkür vekaletçe munzam bir müddet verebilir” hükmü gereği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "http://sanayisicil.sanayi.gov.tr" internet adresi E-Devlet üzerinden Covid-19 sebebiyle 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli süresinin uzatılması talebinde bulunan işletmelerin başvurularının uygun olarak değerlendirileceği belirtilmektedir.

Yazıya göre, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (SSBS) üzerinden (Covid-19) mücbir sebep bildirerek başvuruda bulunan işletmelerin talepleri onaylandıktan sonra işletmeler 2020 yılı Ağustos ayı sonuna kadar işletme cetveli girişlerini SSBS'den yapabileceklerdir.

Aksi durumlarda Sanayi Sicil Kanununun öngördüğü idari para cezası uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

 Odamıza Kayıtlı Sanayi Sicil Belgesi Almış Olan Firmaların İdari Para Cezasıyla Karşılaşmaması İçin Bilgilendirme

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam