Haberler

İşyerleri ve Ulaşım Araçları İçin COVID-19 Çalışma Rehberi Afişleri

  • 02.07.2020
  • ezgi

 

Sayın Üyemiz,

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 01.07.2020 tarihli yazıda;

Koronavirüs (COVID-19) hastalığına yönelik koruma ve kontrol önlemleri alınmakta ve alınmaya devam edilmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı kararı ile faaliyetine izin verilen sektörler dahil toplam 39 sektördeki işyeri, yaşam alanları ve ulaşım araçları ile ilgili Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Çalışma Rehberlerinin afiş tasarımları tamamlanmıştır. Hazırlanan afişler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sitesinde indirilebilir ve uygun ölçüde basılabilir formatta yayınlanmıştır.

Bu kapsamda “Restoran-Lokanta-Kafe-Pastane ve Yeme İçme Yerleri, Kahve ve Kıraathaneler, Çay Bahçeleri, Dernek Lokalleri, Alışveriş Merkezleri, Market ve Süpermarketler, Bakkallar, Kasap-Mana-Kuruyemişçi ve Diğer Gıda Satış Yerleri, Büfe-Kantin ve Bayiler, Akaryakıt ve Otogaz İstasyonları, Berber ve Kuaförler, Spor Salonları ve Spor Merkezleri, Havuzlar ve Site Havuzları, Plajlar ve Yüzme Alanları, Semt Pazarları ve Pazar Yerleri, Giyim ve Süs Eşyası Pazarları, Konfeksiyon ve Giyim Mağazaları, Ayakkabı ve Çanta Mağazaları, Beyaz Eşya ve Mobilya Mağazaları, Kitap ve Kırtasiye Mağazaları, Oyuncak Mağazaları, Elektronik Ürün-Telefon ve Telekomünikasyon Mağazaları, Kozmetik ve Parfümeri Mağazaları, Kuyumcu-Bijuteri ve Saatçiler, Optisyenlik Müesseseleri, Ofis ve Büro Sisteminde Faaliyet Gösteren İşyerleri, Emlakçılar ve Gayrimenkul Danışmanları, Oto Galeriler ve Oto Kiralama Şirketleri, Oto Kuaför ve Oto Yıkamalar, Oto Servis-Tamirhane ve Lastikçiler, Terzi Lostra ve Kuru Temizlemeciler, Tesisatçılar, Ticari Taksiler, Ticari Taksi Durakları, Kent İçi Toplu Ulaşım Araçları, Kent İçi Toplu Ulaşım Aracı Durakları, Personel Servisleri, Şehirler Arası Otobüsler, Şehirler Arası Trenler” ile ilgili çalışma rehberleri afişlerine https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/calisma-rehberi-afisleri.htlm adresinden ulaşılabileceği iletilmiştir.

Yeni dönemde tedbirlere tam uyumu sağlamak için, yukarıdaki sektörlerdeki işyerlerinin girişlerine kendileri ile ilgili “Çalışma Rehberi Afişi” ve “Kapasite Bilgisi Afişi”nin, genel mekanlarına “COVID 19 Bilgilendirme Afişi”nin ve lavabo alanlarına “Lavabo Alanı İçin Bilgilendirme Afişi”nin asılmasının sağlanması, ulaşım araçlarına ise kendileri ile ilgili “Çalışma Rehberi Afişi”nin asılmasının sağlanması hususları bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,

İşyerleri ve Ulaşım Araçları İçin COVID-19 Çalışma Rehberi Afişleri

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam