Haberler

ÖTO’DAN ÖDEMİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NE ZİYARET

  • 10.07.2020
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş,  Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür’ü Mehmet Sıddık Kaya ve okul öğretmenleri ile bir araya geldi.

 

Pandemi sürecinde okulda yapılan faaliyetleri yerinde gözlemleyen Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş düşüncelerini şu şekilde aktardı;

 

“Pandemi sürecinde alınacak önlemler kapsamında bir çok işletmeler imkanlarını kullanarak koruyucu malzemelerin piyasaya tedariki için seferber olmuştu. Bu süreçte Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ de yüz koruyucu siperlik maske üretimi ile Ödemiş’in ihtiyacını karşılamaya çalışmıştı. Ticaret Odası olarak biz de üyelerimize duyurmuştuk. Hasta sayısı bugünlerde azalsa da  pandemi sürecinin ne kadar daha devam edeceğini bilmiyoruz. Bu nedenle koruyucu ekipmanlara ve dezenfektanlara ihtiyacımız bir süre daha olacak gibi. Malzeme tedarikinde sıkıntı yaşamamak adına bu ihtiyaçların üretilmesi çok önemli. Bu kapsamda Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘sinde yapılan faaliyetleri yerinde gözlemleyerek , yakından görmek istedik.

 

Geçmişinde de çok iyi ustalar yetiştiren okul , günümüzde de faaliyetlerine devam ederek öğrencilerini mümkün olduğunca donanımlı yetiştirmeye çalışıyor. İşini iyi yapan usta ve ara eleman ihtiyacını karşılamak için meslek liselerinin verdiği eğitim çok önemli. Ara eleman sıkıntısı yaşayan işletmeler okulla işbirliği yaparak personel ihtiyaçlarını bu şekilde sağlayabilirler ve böylelikle nitelikli elaman ile daha iyi işler yapabilirler.” dedi.

 

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür’ü Mehmet Sıddık Kaya ise görüşlerini şu şekilde aktardı;

 

“Okulumuz; koronavirüs salgınına karşı yoğun bakımlarda kullanılmak üzere “koruyucu siperlik maske” üretimi ile faaliyetlerine başladı. Makine bölümü bakım onarım ve metal mobilya bölümü ortak üretim çalışmaları ile üretilen maskeler ilk olarak sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladı ve Ödemişlilerimizin talepleri doğrultusunda koruyucu siperlik maske üretimine devam ettik.  Daha sonrasında Metal ve Mobilya Teknolojileri bölümleri ortak çalışması ile birinci sınıf MDF malzemeden " pedallı dezenfektan standı" seri üretimine başladık. Gelen talepler üzerine, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin kullanımlarına uygun, el dezenfektan stantlarının da üretimlerine başladık.

 

Okulumuzun imkanlarını mümkün olduğunca kullanmaya çalışarak öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle birlikte bölgemize faydalı çalışmalar yapma gayretindeyiz. Bölgenin ihtiyacı olan teknik bilgisi yüksek pratiği olan öğrencilerin yetişmesi için de bölge işletmelerimizden destek bekliyoruz. Biz Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak sanayideki işletmelerle ortak koordinasyonlu çalışarak, bölgemizin ihtiyacı olan personeli yetiştirmek için gönüllüyüz. “ dedi.

 

Koruyucu siperlik maske ve pedallı dezenfektan standı almak isteyen işletmeler ve kurumlar Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile (0232) 545 29 93 numaralı telefondan iletişime geçerek satın alabilirler.

 

ÖTO’DAN ÖDEMİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NE ZİYARET

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam