AB'nin Yeni KDV Sistemi

• 05.07.2021
Değerli Üyemiz,

İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 01.07.2021 tarihli ve 65202600 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Avrupa Birliği'nin (AB) sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni Katma Değer Vergisi (KDV) kurallarının 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe konacağı belirtilerek, AB'ye yönelik gerçek değeri 150 Avro'yu aşmayan sevkiyatlarda da geçerli olacak yeni sistem kapsamında, 22 Avro'nun altındaki değerler için uygulanan KDV muafiyetinin tamamen kaldırılacağı açıklanmıştır. Yazıda devamla, ticari numunelerin gümrük işlemlerine ilişkin KDV ve Gümrük Vergisi istisnası veya sadece gümrük vergisi istisnasının uygulanacağı gümrük beyannamesi seçeneklerinin sunulacağı ifade edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,

AB'nin Yeni KDV Sistemi