Haberler

Taşınır Kültür Varlığı Ticareti Yapan İşyerleri hk

  • 23.12.2021
  • ezgi
Sayın Üyemiz,


İlgi : Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü (Özel Müzeler ve Koleksiyoncular Şubesi)’nün 10.12.2021 tarihli ve E-60960384-151.03.99-1988487 sayılı yazısı.

Kültür varlığı ticaretine ilişkin iş ve işlemler 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve mezkur Kanun uyarınca hazırlanarak yürürlüğe giren “Taşınır Kültür Varlığı Ticareti ve Bu Ticarete Ait İşyerleri İle Depoların Denetimi Hakkında Yönetmelik” kapsamında Bakanlığımızca yürütülmektedir.

Bahse konu mevzuatımız çerçevesinde Müze Müdürlüklerimize yapılan başvurular kapsamında gerekli ruhsatnameler düzenlenmekte ve söz konusu işyerlerinin denetimleri ilgili Müze Müdürlüklerince gerçekleştirilmektedir.

Yapılan incelemelerde Bakanlığımızdan izin almadan veya eski tarihli ruhsatlar ile usulsüz olarak kültür varlığı ticareti gerçekleştiren işletmelerin varlığı tespit edilmiştir. Kültür varlıklarıyla ilgili olarak izinsiz uygulamalara ilişkin yaptırımlar 2863 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Kanunun 67. maddesinde haber verme sorumluluğu ile, kültür varlığı ticaretine aykırı hareket edenlere verilecek cezalar yer almaktadır.

Bilgilerinize Sunarız.

Taşınır Kültür Varlığı Ticareti Yapan İşyerleri hk

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam