Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDAN MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNE VURGU

  • 07.07.2022
  • ezgi
ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDAN MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNE VURGU

Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği bir lise türüdür. Mesleki becerilerin geliştirilerek  işletmelerin teknik ve kalifiye çalışan desteğini sağlamakta, aynı zamanda mezun öğrenciye yükseköğretime devam etmeden meslek edindirmekte.

Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi nitelikli iş gücü için önemlidir. Ekonomiye kazandırılmış olan nitelikli iş gücü ile sanayi, bilişim ve hizmet sektörlerinde istihdam sağlanmış olur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak ülkemize nitelikli iş gücünü kazandırabilmek ve gençlerimizin meslek sahibi olabilmesi için Meslek liselerine önem veriyor bu alanda çalışmalarımızı yapıyoruz.

Mesleki liselerin önemi ile ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ ;

“  Genel lise öğrencileri, öğrenimleri sırasında bir mesleki beceri edinemiyor ve üniversiteye giremeyen genel lise mezunu , teknik liselerden mezun olan öğrencilere göre daha sık işsizlik problemi ile yüz yüze kalıyor. Meslek lisesi mezunu öğrencileri ise teknik bilgi ve becerileri  sayesinde ara eleman veya teknisyen olarak daha kolay iş bulabiliyor hatta kendi işyerlerini açabiliyor.  Mesleki liseden mezun olan öğrenciler istedikleri takdirde de okulun sağladığı ek puan imkanı ile kendi alanlarında da üniversite okuyabilir. Ülkemizde üretimin ve sanayinin nitelikli iş gücüne ihtiyacı vardır. Bu nedenle gençlerimizin doğru mesleklere yönlendirilmesi çok önemli ancak Türkiye’de gençlerimizin mesleki liselere yönelik ilgisi olması gerekenin çok altında. Ülkemizin, üniversite mezunlarına da meslek lisesi mezunlarına da çok ihtiyacı vardır. 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayarak ve 20 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek olan LGS tercih sürecinde öğrencilerimizin ve ailelerinin bu durumları göz önünde bulundurmalarını ve alacakları kararların hayırlı olmasını dilerim” dedi.
ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDAN MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNE VURGU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam