Haberler

3.CRAFTİSTANBUL TASARIM VE EL SANATLARI FUARI

  • 16.08.2022
  • ezgi
Sayın Üyemiz,

1.CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı İstanbul Avrasya Gösteri  ve Sanat merkezinde 2019 Kasım ayın’da , Açılışını Prof.Devrim Erbil, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ın  gerçekleştirdiği fuara yerli ve yabancı 200'ü aşkın el sanatçısı ve işletme katılım sağlayarak 25 söyleşi, 30'un üzerinde workshop gerçekleştirilmiştir. T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı GES, AKG(Anadolu Kültür Geliştirme A.Ş.) gibi önemli satın almacı yapılar da standlı yer almışlardır. T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün de önemli ve değerli destekleri ile hayat geçmiştir.

Fuar katılımcıları arasında Ankara Kalkınma Ajansı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı da yer alarak sorumluluk bölgelerindeki el sanatı ürünlerini sergilemişlerdir. TESK 15 il esnaf odası, ISMEK ise 50’ye yakın el sanatçısının ürünlerini sergilemiştir. Ayrıca diğer illerimizden girişimci kadın kooperatifleri, dernekler,Üniversiteler ve Tasarım Merkezleri  atılım sağlamıştır. Ayrıca İran, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Sudan ve Türkmenistan’dan katılım sağlanmıştır.

Corona Virüs (COVID-19) nedeniyle bir yıl ertelenen 2.CRAFTİSTANBUL 06-10 Ekim  2021 tarihlerinde 15 yabancı ülke katılımı, 132 yerel katılımcı ve 400 ün üzerinde el sanatçısı, tasarımcı ürünlerini sergiledi.80’in üzerinde workshop gerçekleştirildi. Resmi açılışı Polonyalı sanatçı Monika Bulanda'nın Türk müzik aletleri ve türkülerinden oluşan etnik konseri ile başlayan 2. Craftistanbul El Sanatları Fuarı Fethiye Belediyesi'nin Likya Kadın Girişimi Kooperatifi ile birlikte hazırladığı “Dünden Bugüne Dastar” defilesi sonrası Craftİstanbul 2021 yılı ödülleri  ‘’Kardeş Ülke’’ Endonezya , “El Sanatçısı Onur Ödülü” geçen yıl kaybettiğimiz büyük usta Mehmet Kabaş'a ve “El Sanatı Kurum Onur Ödülü” Sivrihisar Belediyesi Kilim Müzesi'ne verildi. Açılış töreni Endonezya Dans Gösteri ile son buldu.

3.CRAFT İSTANBUL El Sanatları ve Tasarım Fuarımız, 05-09 Ekim 2022 tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecektir. 5 Ekim 2022 tarihi 16:00-20:00 saatleri arasında ise özel davetlilerin katılacağı ön izleme ve resmi açılış programı düzenlenecektir. 05-09 Ekim 2022 tarihleri arasında ise 10:00-20:00 saatleri arasında ziyarete ve satışa açık olacaktır.

Corona Virus krizi sonrası el sanatçıları ve küçük işletmeleri için can suyu olabilecek, ürünlerini satabilecekleri, ilişki kurabilecekleri bir fuarı yaratmak için tanıtım çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde başlatılarak özellikle butik mağazalar, oteller, tatil köyleri, hediyelik eşya iç ve dış ticareti ile uğraşan firmalar, özel sektör ve kamu satın almacılarının davet edilmesi hedeflenmektedir.
 
Katılımcılara ve detaylara www.craftfairistanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Fuar Satış Fiyatlarımız:
Standlı Alan m2 fiyatı            :   1500 TL + %18 KDV
Standsız (Boş) Alan m2 fiyatı : 1300 TL + %18 KDV şeklindedir.
Kamu ve Kuruluşları için Erken rezervasyon % 20 indirimli Fuar Satış Fiyatlarımız:         SON BAŞVURU 15.AĞUSTOS.2022
Standlı Alan m2 fiyatı               : 1200 TL + %18 KDV
Standsız (Boş) Alan m2 fiyatı :  1040 TL + %18 KDV şeklindedir.
** İndirimler:
a.       Erken Rezervasyon/ Early Bird İndirimi:
% 10 Early Bird indiriminin uygulanması için gereken koşullar:
              • Katılımcı son başvuru tarihi  olan 15 Ağustos 2022 tarihine kadar başvurusunu tamamlamalıdır.
              • Katılımcı Stand alanı öneri konfirmesi ardından 2 hafta içerisinde sözleşme  imzalanmalıdır.
• 15 Ağustos 2022 tarihine kadar toplam sözleşme bedelinin %25’si ödenmelidir. Kalan bakiye tutarı (%75) sözleşme yapıldıktan sonra 31 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
Söz konusu tarihe kadar ödeme tamamlanmazsa, yapılan Early Bird indirimi gerçekleşmez ve %10’luk indirim ayrıca fatura edilir.
b.      50 m2 ve üzeri stant kiralama durumunda ayrıca %10 indirim.
Katılım Koşulları:
1.      Standart ve Özel stant kiralama bedeline dahil hizmetler: 
a.       Sözleşmede belirtilen ölçülerde standart standın kurulması;
b.       Minimum 6 m2 stantlarda (Art Doll için 4 m2) : 1 adet masa,2 adet sandalye, 3’lü priz, her 3 m2’de bir spot aydınlatma, halı, katılımcı isimlerinin (stant alınlık yazıları) tek tip formatta yazılması (6 m2 katları için talep doğrultusunda aynı miktarlarda malzeme temini sağlanacaktır);
c.       Ön izleme ve fuar resmi açılış töreni için KATILIMCI’ya her 6 m2 için 6 adet davetiye verilmesi
(Davetiyeler 2 kişiliktir)
d.       Kapı girişi host/hostes sağlanması;
e.       Danışma hizmetlerin sağlanması;
f.        Her KATILIMCI sanatçıya 1 adet yaka kartı verilmesi;
g.       KATILIMCI stantlarında görev alacak kişiler için en fazla 2 adet yaka kartı verilmesi;
h.       Fuarın genel güvenliğinin sağlanması;
i.         Fuarın genel temizliğinin sağlanması (stant içi temizlik KATILIMCI’ya aittir);
j.         Her KATILIMCI için  6 m2’ye 1 adet katalog temini. 
k.       Her katılımcı için 1(Bir) kullanıcılı kablosuz internet şifresi temini.
l.         Her 10 m2’ye 10 adet 1 günlük giriş davetiyesi temini.

Bilgilerinize Sunarız.
3.CRAFTİSTANBUL TASARIM VE EL SANATLARI FUARI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam