Haberler

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

  • 07.02.2024
  • odemis
Sayın Üyemiz; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili 14 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00'da ÖDEMİŞ TİCARET ODASI Toplantı salonunda bilgilendirme semineri yapılacaktır.

Desteklenen hibe tutarı 500.000 ile 3.000.000 EURO arasında değişmektedir.Destek kalemleri olarak hammadde hariç sıfırdan işletme kurulumu, mevcut işletme tadilatı, sektörüne özel makine ekipman, yazılım, donanım, çevre düzenlemesi, çatı güçlendirmesi, forklift, transpalet, soğuk zincirin kırılmaması için araç alımları, soğuk hava deposu ve güneş enerji sistemlerinin kurulması gibi birçok faaliyet bulunmaktdır.

IPARD 2005 yılından beri 42 ilde uygulanmaktaydı bu yıl itibari ile 39 il de dahil edilerek 81 ilimizde uygulanmaya başlamıştır. Tüm illerimiz bu destekten faydalanabilecektir.
Konu ile ilgili siz değerli üyelerimizin bilgilendirme seminerine katılmasını rica ederiz.
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam