ÖDEMİŞ TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULUMUZUN ORGANİZASYONUYLA TOPLUMSAL CİNSİYET VE TOPLUM TARAFINDAN DAYATILAN CİNSİYET KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

• 27.02.2018

27/02/2018
Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Araştırma Görevlisi Dr. Yeliz ÇAKIR KOÇAK ve Ege Kadın Buluşması Platformu İzmir Sekreteri Şengül BAYSAK'ın sunumlarıyla Ödemiş Ticaret Odası toplantı salonunda toplumsal cinsiyet ve toplum tarafından dayatılan cinsiyet konulu seminer gerçekleştirildi.

Şengül Baysak; " Ege'nin 8 ilinde kadın örgütlenmesini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Amacımız kadın derneklerinin güçlenmesini sağlamak. Kadınlarımızın, eğitim ile farkındalıklarını artırarak, üretime ve istihdama katılarak ekonomik olarak güçlenmesini sağlıyoruz.Haklarının farkında olmaları kadınları çok güçlü kılıyor. Son bir yılda toplam 5 bin 100 kadına eğitim verdik. Mesleki eğitim, lider kadın eğitimi, kadın hakları eğitimi gibi birçok eğitim verdik. En büyük hedefimiz 2019'da yapılacak yerel seçimlerde daha çok kadının yerel yönetimlerde yer almasını sağlamak.Yaptığımız çalışmalar sonucunda kadınlara mükemmel bir farkındalık yaratarak, muhtarlık taleplerini artırdık. Ege sadece İzmir'den ibaret değil. Biz çalışmalarımızı; İzmir, Aydın, Uşak, Afyon, Kütahya, Manisa, Denizli ve Afyonkarahisar olmak üzere 8 ilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yerel yönetimlerde daha çok kadının söz sahibi olması gerektiğini, Farkındalık sağlamak, Kadınlara özel yasal haklar eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını, Kadın ve Sağlık, Toplumsal Cinsiyet eşitliği, Siyaset ve örgütlenme, Kadına Yönelik Şiddet, Kadın ve İstihdam, Güncel Değişimler başlıklı bir çok konu masaya yatırılarak, İl ve İlçelerde uygulamaya geçen projeler anlatıldı.